Efter tre segrar och två förluster i gruppspelet talade mycket för att Norrbottens U15-lag skulle knipa en plats i kvartsfinalgruppspelet.

Men det blir inget slutspel i inledningen av november. När den norrbottniska truppen satt i bussen på väg hem från gruppspelet i Östersund lirade konkurrenterna oavgjort i helgens sista match och snuvade på så sätt Norrbotten på en plats.

– Sjukt trist. Det är klart man blir lite bitter. Men killarna har verkligen gett allt i helgen och det är framför allt trist för deras skull, säger förbundskaptenen Jonas "Kassen" Carlenius som menar att det inte handlade om någon läggmatch från Dalarna och Medelpads sida.

– Det är två bra lag. Vi tre samt SIF-laget var ganska jämbördiga.

Inför den sista matchen hade Norrbotten tio poäng och en match mer spelad än tvåan Medelpad och trean Dalarna som stod på nio poäng. Vid seger under ordinarie tid var Norrbotten vidare. Vid kryss inte.

Att Medelpad avgjorde matchen 44 sekunder in på övertiden gjorde ingen skillnad.

– Vi har ändå gjort en bra turnering och gjort det vi kan – det var väldigt jämnt och vi drog tyvärr den korta stickan, säger Jonas "Kassen" Carlenius.

Fem spelare utmärkte sig lite extra under helgens turnering. Lagkaptenen och tillika Piteå Hockey-forwarden Jonas Risberg, samt Luleå Hockey-kedjan med Axl Johansson, Viggo Nordström och Arvid Kruukka. På backsidan stod Piteås Edward Björk för en stark insats fram tills han oturligt tvingades avbryta turneringen med en fraktur på ena nyckelbenet.