Bodens BK är mitt i bygget av truppen inför division 1-säsongen som väntar 2019. Under de senaste dagarna har man presenterat en hel del nyheter.

Uppgifter gör också gällande att 17-årige mittfältare Henrik Drugge från Alviks IK ska vara nära ett kontrakt med Bodens BK

– Jag säger som jag alltid gör när det gäller spelare som inte tillhör oss. När vi har något klart så går vi ut med det, säger Samuelsson och fortsätter:

– Vi har bra koll på många unga duktiga spelare i Norrbotten och Henrik är en av dem. Henrik är en mycket lovande spelare som har tränat med oss hela säsongen och det är givetvis naturligt att han nämns i samband med oss.

I fredags berättade vi att Simon Lundberg var en av spelarna som var högaktuella för Bodens BK – nu står det klart att han blir en av två nya målvakter i klubben. Boden tappade såväl Jens Resin som Erik Torstensson efter att avancemanget till ettan var klart.

– Det är en spelare vi har bra koll på och som vi har följt under en längre tid, säger sportchefen Christian Samuelsson.

I övrigt så har Samuelsson kommit överens om förlängningar med Andreas Wärja, två år, Elton Bandh, två år, och Joakim Häggström, två år.

Bodens BK meddelar också att sex spelare lämnar klubben och det är Erik Torstensson för tränarjobb i BAIK,. Arish Nouri, IFK Luleå, Jens Resin, flyttar till Uppsala. Samt trion Nils Frisk, Kevin Brännström och Jacob Roberts där ny klubbadress inte är klar. Även spelare från LFE-projektet lämnar klubben, men det är inga spelare som i någon större utsträckning tillhört division två-laget.