I AHL har han gjort sig känd som en pålitlig målskytt och poängplockare i Charlotte Checkers (7 mål och 16 assist på 20 AHL-matcher denna säsong).

Men det dröjde till näst sista dagen på året innan hans NHL-klubb Carolina Hurricanes gav honom chansen i världens bästa hockeyliga.

Natten mot söndagen var han med i laguppställningen under bortamatchen mot Oskar Sundqvists St. Louis Blues. Det slutade på samma sätt som det brukar i farmarligan – med Lucas Wallmark i målprotokollet.

Vid ställningen 2–1 till Blues i den andra perioden spelade Carolinas Sebastian Aho fram pucken till Noah Hanifin som sedan hittade Wallmark framför mål. Den förre Luleåcentern höll klubban i isen och vispade in 2–2-kvittering bakom målvakten Carter Hutton. Se målet i spelaren ovan!

Enda negativa för honom och var att matchen slutade med en 2–3-förlust sedan Scottie Upshall avgjort för hemmalaget i den tredje perioden.

Wallmark fick 10.31 i istid i matchen.

Förra säsongen gjorde 22-åringen åtta NHL-framträdanden och noterades för två assist.

I St. Louis Blues var Bodensonen Oskar Sundqvist återigen petad och på läktaren. Centern, som har haft problem att producera, kanske fick inspiration inför framtiden av Wallmarks fullträff. Vem vet!?