Efter förra helgens seger i Överkalix Marknadslopp följde Uusihannu upp det på bästa sätt och kan addera ytterligare en seger på löparkontot.

– Det var jättevarmt och tufft på ett långt parti med jättemjuk sand. Men annars så kändes det bra. Det blev dock ingen kanontid för min del, en minut sämre tid än förra året. Det var nog delvis på grund av att värmen gjorde det tufft att springa men även den mjuka sanden, säger segraren.

Men han lät inte värmen stoppa honom idag. Däremot påverkade de förhållanden som rådde ganska mycket, enligt Uusihannu.

– Den påverkar lite mer än vanligt i dag. Sanden var även mjukare än vad den har varit när jag varit här tidigare år. Det tillsammans med att det är varmt gör nog en minut sämre tid.

Hur hade du planerat att lägga upp loppet?

– Taktiken var att inte gå ut för hårt, i och med att det var rätt varmt. Det tyckte jag att jag höll. Första kilometern då ledde jag inte men efter ungefär en kilometer så drog jag ifrån, litegrann. Sedan ledde jag fram till målgång. Det kändes ändå som ett lagom tempo, och fortsätter:

– Det är alltid tufft. Det var några stycken som inte var så långt efter mig. Jag fick kämpa.

Laxloppet är ett av Uusihannus favoritlopp att springa, säger han.

– Det måste jag säga att det är nog det härligaste loppet man kan springa i Norrbotten. Det är ute i skärgården, man springer vid vattnet och på sand. Skärgårdsmiljön i allmänhet är superfin och loppet är bra arrangerat.

Vilket är nästa lopp som väntar nu, för din del?

– Det är Jaktviksloppet om en vecka, på lördag. Det kan vara nästa eller så far jag till Narken i mitten på nästa vecka och springer Narken Trailrun.