Under måndagen meddelade tävlingsledningen för svenska rallyt att flera sträckor ställs in. En del av de sträckor som var tänkt att köras dubbla gånger, körs bara en gång och dessutom ställs den historiska klassen in. Allt för att undvika olyckligt slitage på underlaget.

– Det har varit väldigt besvärande väderlek, och prognoserna svängde snabbt. Vi har försökt hitta en lösning på hur vi ska göra, lösningen vi sitter med just nu är att vi kör en tävling, säger vd:n Glenn Olsson.

Beskedet innebär att kartläsaren Thomas Nilsson, Luleå MS, och Arne Rådström, Östmark MFF, inte får tävla i den historiska klassen. Duon slutade trea förra året och hade siktet inställt på en ännu bättre pallplacering.

Artikelbild

| Thomas Nilsson och Arne Rådström, slutade trea förra året.

– Väldigt tråkigt, men när jag ser hur vägarna ser ut här nere så förstår jag beslutet, säger Thomas Nilsson till Kuriren.

Både han och Arne Rådström kommer däremot att stanna kvar i Värmland och arrangera teamets event för sponsorer och supportrar som planerat. De har också ansökt om att få köra någon av sträckorna utan tävlan.

De delar som ställs in är Kirkenär, Hagforssprinten och travet.

Tävlingen har bara ställts in helt två gånger i historien, 1990 var det vädret som satte stopp och 1974 oljekrisen.