Sporten har tidigare rapporterat om att mittfältstalangen Islam Burman lämnar IFK Luleå för studier i USA efter sommaruppehållet. Men så blir inte fallet. Burman har istället valt att fortsätta sin satsning i IFK Luleå och skriver ett kontrakt med klubben till 2021.

– I den miljö jag just nu befinner mig, med tränare som tror väldigt mycket på mig samtidigt som jag känner att jag nu har en säsong där jag får ta stort ansvar och utvecklas, känner jag att det bästa för mig som fotbollsspelare är att stanna kvar i denna miljö, säger mittfältaren till klubbens hemsida.

Sportchefen Per Jensen är nöjd att Burman väljer att fortsätta sin fotbollsatsning i division två-klubben.

– Självklart väldigt glädjande att en nyckelspelare som Isse väljer att stanna kvar i föreningen. Han har en bra säsong där han fått vara frisk och tränat på väldigt bra. Tror inte Isse varit så här bra tränad under så lång period som han nu är inne i. Detta beslut är vi som föreningen såklart väldigt tacksamma för, med Isse har vi en spelare som vi vet besitter många kvalitéer och även positioner, konstaterar Jensen till hemsidan och tillägger

– Förstår att folk nu funderar på hur vi tänker kring truppbygget då vi trots allt tappat tre spelare och enbart ersatt med unge Jonatan Kåreborn. Vi behöver självklart se över truppen, men en sak är säker och det är att vi vill spela division 1 fotboll.