Josefine Törnqvist från Lindesberg stod för motståndet i finalen och i den sjunde serien segrade Öberg med poängen 3-2. Därmed vann hon finalen med 8-6. Sofia Frisk från Gimo Skytteförening tog hem bronset.

– Det kändes ju skönt att få ta det på hemmaplan. Jag har varit nära SM-guld ganska många gånger. Det var skönt att få till det med alla klubbkompisar på läktaren, säger Öberg.

I den dramatiska finalen hamnade hon i underläge men lyckades komma tillbaka.

– Det blev nervigt och ingen av oss i finalfältet lyckades hålla nerverna under speciellt bra kontroll. Jag lyckades dåligt först i själva guldmatchen men kom igen på slutet. Efter ett tag lyckades jag andas litegrann och komma ner i puls, säger Öberg.

Bodens Sportskytteklubbs damer och herrar tog sedam hem var sin silvermedalj i respektive lagtävling där herrarna bara var sex poäng från att snuva Värmland på guldet.

Förutom Maria Öberg bestod damernas lag av Charlotte Linna-Fjällborg och Anna Edin Almqvist. Krister Palmblom, David Lindström och Ted Granbom sköt för herrarna.

Under lördagsmorgonen kom nästa medalj för Maria Öberg som då tog brons på standardpistol. Gårdagens två Josefine Törnqvist tog guldet för Veronika Ferdén från Luleå Pistolklubb som fick ett silver.