Världstjärnan om premiären: "Inte viktigt"

Dario Cologna och delar av det schweiziska har legat i Gällivare på träningsläger. Efter premiärloppet konstaterade han: "Det här är alldeles för tidigt för att betyda något viktigt".

Den fyrfaldiga olympiska guldmedaljören Dario Cologna var nöjd med svaret han fick under premiären.

Den fyrfaldiga olympiska guldmedaljören Dario Cologna var nöjd med svaret han fick under premiären.

Foto: Håkan Stridblom

Längdskidåkning2019-11-22 17:50

Dario Cologna hade en positiv trend i det inledande loppet under Sverigepremiären. Efter två kilometer låg han på 17:e plats 15 sekunder efter täten. Vid 7 kilometer hade han klättrat till en fjärde plats och var då dryga tolv sekunder efter ledaren som då var Johan Häggström. Efter 12 kilometer så var han trea fortfarande dock 12,5 sekunder efter tätmannen som då hade blivit den slutliga segraren Jens Burman.

– Jag hade inga resultatmål i den här tävlingen, men det är alltid skönt att ha en positiv utveckling i loppen, säger Cologna efter målgång.

Cologna slutade också trea i loppet efter Burman och Häggström.

Blir det viktigare nästa helg då Världscupen startar i Ruka, Finland?

– Det är också för tidigt på säsongen för att vara speciellt viktigt, säger Cologna.

Cologna och Schweiz var det första landslaget att anlända till Gällivare. Schweiz har nämligen inför Sverigepremiären legat på träningslägret vid foten av Dundret.

– Det har varit väldigt bra förutsättningar här. Jag har fått mycket tid på skidor vilket är det viktigaste, säger Cologna.

Är du nöjd med loppet?

– Alltid bra med tävling, men resultatet var inte viktigt. Jag är givetvis inte i toppform just nu och jag behöver precis som alla andra fler tävlingar i benen för att klättra formmässigt.

Men fick du positiva svar i dag?

– Det är klart att jag villa känna mig bättre för varje tävling. Vi får väl se om jag är bra nog för en topp tio-placering i Ruka, säger Cologna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!