Sporten har tidigare under fredagen skrivit om Andréa Kimpala, 20, som är IFK Luleås senaste nyförvärv.

En vänsterfotad fransman som kan användas överallt längs vänsterkanten.

– Både jag och Brian (Wake, tränare) har sett honom på film och tycker att det ser väldigt intressant ut, samtidigt vet vi också att de filmer man får inte är på de sämsta egenskaperna. Kan vi få ut hans bra egenskaper tror vi det kan bli riktigt bra. Vi har inte så många vänsterfötter i truppen heller så vi såg det som en av egenskaperna vi var ute efter, säger assisterande tränaren Kenth Wärja.

Det är andra spelaren på kort tid som klubben värvar från engelska Harlow Town. Även Bamba-Sama N´Gamb tillhör Harlow.

– Det var nog en tillfällighet att blev så. Det är samma person som är engagerad i de spelarna och sen råkade de hamna i samma klubb.

IFK Luleå har fyllt truppen med ett flertal starka mittbackar. Inte minst William Olausson, Emil Johansson och Fredrik Lundgren. Samtidigt har klubben förlängt med Martin Oscarsson och nu värvat Andréa Kimpala och tryckt på bägges egenskaper att spela wingback. Mycket tyder alltså på en trebackslinje kommande säsong för IFK, som under Fredrik Waaras ledning i regel använde fyra backar.

– Det kan vara en möjlig uppställning, samtidigt har vi inte låst oss vid något. Vi måste först konstatera vad vi har för spelare i laget. Det finns också alternativ där någon av backlinjespelarna kan spela på andra positioner. Som grund har vi tänkt oss ett 3-4-3, men det blir beroende på hur truppen ser ut, säger Wärja.

Det har pratats om en mer lokal satsning och nu har ni plockat in två unga fransmän. Är det slut på norrbottniska spelare?

– I den truppen vi har är det sex spelare som kommer från egna led som vi har flyttat upp. Sedan så kommer vi ha spelare från U19-truppen som är med och kan slå sig in. Tanken är att ha två spelare kontinuerligt från U19-truppen.

Vilka förväntningar har ni på de utländska spelarna som värvas?

– Vi tar hit dem för att de ska kunna gå in i en startposition. Sen vet vi inte riktigt hur våra egna unga spelare ser ut. Vill de visa att de ska konkurrera om en plats kommer inte någon få spela bara för att de kommer utifrån.

Finns det luckor kvar i truppen?

– Jo, vi har luckor som behövas fyllas. Oavsett om vi spelar med 3, 4 eller 5 backar så tror vi att vi har spelare där så vi klarar oss. Men vi tittar på alternativ framåt, både på mittfältet och i forwardspositioner.

Hur ser utrymmet i budgeten ut för att fylla de sista positionerna?

– Nej, alltså det är inga stora pengar som vi spenderar på spelare överhuvudtaget. Tittar vi på hela truppen är det inte alls några stora summor. Spelarna som kommer vill visa upp sig för att komma högre upp. Det är framförallt det vi lockar med, säger Wärja.