Charlotte Kalla vann priset som årets kvinnliga idrottare för sina prestationer i längdskid-VM i Val di Fiemme under 2013. Där det blev silver i både stafett och teamsprint. Kalla var inte på plats men skickade en videohälsning till publiken.

– 2013 har varit ett fantastiskt idrottsår för mig. Även fast jag är stolt över medaljerna under VM, så betyder misslyckandet och uteblivandet av medalj på 10 kilometer skejt, som är min favoritgren, vändningen. Jag känner att jag har nått en ny nivå i min skidåkning, säger en rörd Kalla i sitt tacktal.

Kalla skänkte ett extra stort tack till sin familj, vänner och framför allt till sin tränare, Magnus Ingesson som fanns på plats i arenan och tog emot priserna.

Artikelbild

| Hyllas. Konståkaren Alexander Majorov utsågs till årets manliga idrottare. "Det känns helt fantastiskt", säger Majorov när han tog emot priset.

Inte långt därefter fick Kalla ta emot idrottsgalans mest ärofyllda pris – Folkets Röst, som hon överlägset vann med 32 procent av rösterna.

– Nu blev jag lite chockad. Det är lite svårt att ta in. Tusen tack till alla som har lagt sin röst på mig, säger Kalla.

Galans andra stora vinnare blev Luleå-åkaren Alexander Majorov. Han hyllades med stort jubel när han tog emot priset som årets manliga idrottare. I konståknings-EM 2013 kom han på en sjätteplats och satte därmed Sverige på den manliga konståkningskartan igen.

– Det känns jättekul att vinna detta pris, som för mig var helt oväntat. Jag trodde inte jag skulle få pris i just denna kategori. Jag hade trott mer på årets prestation. Det här året har gått hundra gånger bättre än förra, säger Majorov.

Artikelbild

| Årets nykomling. Ylva Stålnacke fick utmärkelsen för sin alpina säsong. "Nästa säsong siktar jag på en topp 30-placering på världscupen", sa Stålnacke bland annat i sitt tacktal.

Det var minst sagt tuff konkurrens om titeln som årets manliga idrottare. Övriga nominerade till priset var hockeyspelaren Johan Fransson och längdskidåkaren Marcus Hellner.