Basket

De var bäst i BC Luleå:

1. Earvin Morris. Klev fram i slutet som den store matchvinnaren genom att stjäla bollen. Satte samtliga av sina tio straffar i matchen och landade på 16 poäng totalt. Verkar växa när det närmar sig ett avgörande i matcherna.

2. Corban Collins. Som vanligt bästa poänggörare i BC Luleå med sina totalt 22 poäng. Satte en otroligt viktig trea i slutskedet av matchen, men hade annars problem med sitt distansskytte. Två av nio treor satt – och den sista var blytung.

3. Denzel Anderson. Hade en väldigt bra period under korgen efter paus. Tretton poäng i matchen och bra i försvarspelet. Kämpade med den äran mot Nässjös bjässe Dartaye Ruffin.

Det lärde vi oss av matchen mot Nässjö Basket:

1. Att 26 sekunder är en evighet i basket. BC Luleå vände ett underläge med fyra poäng till en vinst med tre i matchens sista skälvande sekunder. Det svänger snabbt i basket.

2. Att det var en enormt viktig seger. En förlust i Nässjö och noll poäng på helgens två matcher i Småland hade nog sänkt självförtroendet i BC ett par snäpp. Men i stället kan man skaka av sig fredagsförlusten och åka hem med en seger i bagaget. Det ger en rejäl boost inför slutspurten av serien. Tänk vad lite det skiljer.

3. Att BC Luleå behöver träna skytte. Liksom i fredags var trepoängsskyttet undermåligt för BC Luleå. Tre av 27 skott från distans satt. Det är alldeles för dåliga siffror och en detalj som måste förbättras om det ska bli ett lyckat slutspel i vår.