Det stod klart tidigt under dagen att segern skulle stå mellan de tre förhandsfavoriterna Michael Wikström, Peter Johansson och Thomas Lahti. De tre förarna följde varandra åt tidsmässigt under de två första sträckorna och det skiljde drygt tio sekunder mellan ettan Wikström och trean Lahti.

‒ Det gick bra tycker jag. Vi har hållit oss mitt på vägen. Första sträckan kändes det lite ringrostigt och jag körde lite för försiktigt tycker jag. Sedan andra varvet gick det bättre, säger segraren Michael Wikström.

Under tredje sträckan gled dock tätduon Wikström och Johansson ifrån. Det var ett försprång som Thomas Lahti aldrig orkade hämta igen. Han tappade knappt femton sekunder på ledaren, bara på tredje sträckan.

Artikelbild

Redan på fjärde varvet hängde Bodenföraren Wikström av även Peter Johansson och drygade ut sin ledning med ytterligare 20 sekunder. Bodenföraren fortsatte även att imponera under de två sista sträckorna och drygade ut sin ledning allt eftersom. Segermarginalen i mål blev till sist en minut.

Upplevde ni några svårigheter längs banan?

‒ Det enda som vi reagerade var på sträcka två. Där fick vi det inte riktigt att flyta, det kan ha att göra med våra noter som vi skrivit själva. Om det då har att göra med hur vi skrivit noterna eller om det är vägens karaktär som förändrats. Det ska vi analysera nu efter loppet. Både jag och kartläsaren kände att vi inte riktigt hade rätt tempo, säger segraren Wikström.

Tvåa blev Peter Johansson som gick en tuff kamp mot trean Thomas Lahti. Men Johansson lyckades hålla undan och säkra andraplatsen. Fjärdeplatsen i totalställningen togs av Dan Thörnevall och femma blev Anders Andersson.

‒ Det kändes bra tycker jag utan större missar. Lite ovan på första sträckan då detta var första tävlingen i vinter. Jag är lite för otränad för att kunna köra fortare. Om jag hade gasat på mer hade jag åkt av det är bara så, säger lördagens tvåa Peter Johansson.

Segrare i sina respektive klasser blev 4wd (fyrhjulsdrivna bilar) Michael Wikström, 2wd (tvåhjulsdrivna bilar) Peter Johansson och VOC Mekonomen Alexander Pettersson.

Nästa tävling i DM-serien kommer att avgöras i Umeå den 4 februari. Då är det Stärkesmarksrundan som går av stapeln.