Entreprenör utsedd till Årets Landsbygdsföretagare

Han håller landsbygden rullande. Ronald Johansson, från Gulf Harads, är utsedd till Årets Landsbygdsföretagare på Bodens Näringslivsgala.

Ronald Johansson, med Sjriwan Johansson vid sin sida, är Årets Landsbygdsföretagare.

Ronald Johansson, med Sjriwan Johansson vid sin sida, är Årets Landsbygdsföretagare.

Foto: Linda Sundström

Boden2022-04-23 23:50

Priset och stipendiets ändamål är att främja företagande på landsbygden i Bodens Kommun. Det delas årligen ut till ett landsbygdsföretag som på ett utmärkt sätt drivit sitt företag och där igenom utvecklat Bodens näringsliv. Stipendiet kan inte sökas utan delas ut av Bodens kommun och Bodens Landsbygdsråd.

Ronald Johansson blev under lördagskvällen utsedd till Årets Landsbygdsföretagare.

Hur känns det?

– Det är jätteskoj att bli utvald. Jag vill tacka Bodens kommun för allt stöd och Sparbanken Nord som stöttat upp, säger Ronald Johansson.

Vad betyder priset?

– Man blir glad över utmärkelsen. Vi har hållit på i många år. Man blir belönad för en lång och trogen tjänst.

Motivering: "Ronald har i flera decennier drivit Edeforsbygdens mack och hjärta och blivit 'Rolle på macken' för både boende, företag, turister och förbipasserande. En sann entreprenör som har knegat på i det tysta men också vågar satsa på framtiden genom stora investeringar i teknik och service. Rolle är ett strålande exempel på en företagare som håller landsbygden rullande."

Årets Landsbygdsföretag

Prissponsor är Bodens kommun och juryordförande är Jörgen Nordqvist. Prisutdelare är Johan Gröhn.

Resterande nominerade: Thomas Nyberg och Peter Sundqvist, från Unbyggarna, och Anna-Karin Andersson, från Give Competence Scandinavia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!