För en månad sedan kunde vi berätta att David Jordansson, kulturutvecklare åt kommunen, hoppades på att kunna ge Lillan en nystart. Nu öppnar han upp dörrarna till den nyrenoverade lokalen och berättar om vårens klubbsatsning.

Redan i helgen är det premiär för "Get set go!", som ska genomföras varannan fredag, där tre lokala band får chansen att spela inför publik. På lördag genomförs hårda musiktävlingen "Wacken metal battle" men det är först i mars som Lillan ska visa sitt nya ansikte.

Den 17 mars är det premiär för Klubb Lillan, ett återkommande event med artister, barservering och pingisbord. Den 7 april kommer Frida Selander med ett purfärskt album i ryggen och samma kväll uppträder amerikanska bluesrockaren Breanna Barbara, som gör sin första turné i Skandinavien.

Artikelbild

| Nytt. Lillans sal har fått nya tapeter och gardinerna som klätt väggarna är borta.

– Då kunde jag inte tacka nej och kör dem samma kväll, jag tror det blir schysst eftersom hon är lite rockigare än Frida. Det blir ett bra avslut på kvällen, säger David Jordansson.

Helgen efter spelar INVSN, med frontfiguren Dennis Lyxzén, på Lillan.

– Det kommer bli så sjukt grymt tror jag, det är ju lite av en starstruckgrej för mig också som växte upp Refused i hörlurarna. Jag har följt hela hans karriär, det kommer bli kul, säger Jordansson.

Då får du se vad lokalen går för ...

Artikelbild

| Lillan i Luleå. Golvet framför scenen ska bytas ut innan mars.

– Ja precis – och vad Luleå går för.

Den 25 maj får lokalen ytterligare en amerikan på besök, då countrydoftande Sarah Shook gästar, och i september kommer Nashville-baserade Banditos.

Artikelbild

New Yorks countryartist Sarah Shook kommer till Luleå den 25 maj

LÄS MER: Så ska klassikern vakna till liv

David Jordansson, som kommer från Trollhättan, berättar att han tänkte "wow" första gången han satte sin fot i lokalen och tycker att det finns stora möjligheter att göra Lillan stor igen.

Artikelbild

| Bar. Den förra baren på Lillan såg ut som en "sunkig pizzeria" enligt David Jordansson. I dag har den fått nya tapeter och lampor.

– Det känns som att man är i Stockholm, London eller någon annanstans, det osar en känsla av historia. När jag hört folk prata om hur stället var på 90-talet och början på 00-talet kände jag mig hemma på en gång, säger han.

Arbetet med Lillans ansiktslyft pågår fortfarande men redan i entrén möts besökaren av en uppfräschad syn. Nymålade väggar, nya tapeter och en ombyggd bar vittnar om förändring och inne i salen är gardinerna borta från väggarna där nya tapeter har ersatt.

Artikelbild

| Fräscht. Toaletterna på Lillan är numera könsneutrala och har fått ett fräschare utseende.

Toaletterna är numera könsneutrala och har fått ett helt ny utseende i både väggar och tak.

Kvar på "att göra-listan" står byte av golv, kompletterande av artistloge och utbyggnad av köket.

Artikelbild

| David Jordansson jobbar med att förnya Lillan i Luleå

– Det är många som kommit fram och sagt att det är kul att det börjar hända grejer på Lillan, nu får vi se till att det faktiskt gör det också, säger David Jordansson.