Även hennes kommunalrådskollega Karl Petersen samt Eva Hedkvist Petersen, Ingrid Norberg samt flera andra politiker medverkade i den demonstration som utlysts av privatpersoner och utgick från gamla Posthuset vid Storgatan i Luleå.
– Vi kallade de politiska partierna. De som inte kom var regeringspartierna. Det är fegt att inte ta ställning mot en massaker. Vill de inte stoppa den, undrade Ahmad Arabi efteråt.
Stopp!
Människor från olika nationaliteter hade hörsammat kallelsen. I flygblad uppmanades till stöd åt palestiniernas frihetskamp. Skanderande rop som ”Stoppa massakern” och ”Rädda barnen i Gaza” syntes självklara att ta ställning för. Däremot fanns undantag.
– Jag ställer inte upp på allt de ropar men Israel har gått över gränser. Särskilt när vi får rapporter om att Röda Korset hindras av markstridskrafter från att hjälpa barn till döda föräldrar. Min grabb tog med sig tidningen till skolan för att berätta hur han känner det, omvittnade Lars U Granberg.
Död åt Israel, skanderade Ahmad Arabi, från Libanon, som skötte anropen.
– Jag var först tveksam, men folket som deltog ville att vi skulle ropa det och folket måste få som det vill. När man ser att barn dödas måste man få utlopp för sina aggressioner, sade han till Kuriren.