Det blev en svängig match i Vänersborg. Hemmalaget tog tidigt ledningen men Kalix vände på allt med fyra mål på 28 minuter, Gählman 2, Stock och Emil Wiklund, innan hemmalaget fick en viktig reducering på hörna i slutminuten av halvleken.

Andra halvleken startade med ett hemmalag som tryckte på med allt de hade och hastigt, och mindre lustigt för Kalix, hade Christofer Fagerström, på hörna, och Mikael Olsson reducerat och kvitterat på fem minuter.

Michail Zalataev ville dock annat och han rundade in 5-4 i den 58 minuten assisterad av målvakten Björn hellman som därmed stod för sitt andra målgivande utkast för kvällen.

Matchen svängde nu fram och tillbaka innnan Simon Wiklund gjorde 6-4 med sju minuter kvar - och matchen såg ut att vara vunnen för Kalix.

Hemmalaget gav dock inte upp utan reducerade till 5-6 på straff, Marcus Sixtensson, med fem minuter kvar på klockan. Slutminuterna blev mycket dramatiska med en utvisning på Kalix Jonathan Johansson och, bland annat, fyra frislag och en hörna för Vänersborg.

Kalix höll dock undan och tog sin tredje raka tvåpoängare.