Guldmackan, Rendröm, kommer från Bageri Baktanke i Malmberget, och har tagits fram av Sarah Wennström tillsammans med arbetskamraterna.

- Jag är väldigt glad och nästan chockad, säger vinnaren efter beskedet.

Mackjuryn på 10 personer tog beslutet baserat på kriterier som smak, nytänkande och nyttighet. Och trots hård konkurrens så var det mackan Rendröm som stod ut. Juryns motivering löd:

”Med lokal anknytning, rätt nyttigt och väl genomtänkt koncept är den här mackan helt rätt i tiden. Med sina rena smaker är den här norrlandshälsningen en ”Rendröm”.” 

Mackan består av vitt surdegsbröd med philadelphiaost smaksatt med wasabi, röd mangold, rökt och gravat renkött, marmelad med äpple, vanilj och ingefära samt inlagda morötter - en kombination av norrländskt och japanskt. 

Mack-SM anordnas av Sveriges bagare och konditorier och firar 10 år i år.