Slår tillbaka mot Barents center-anklagelser

Barents center-kopplade företaget Concent har stämt sina tidigare styrelse på 95 miljoner. Nu slår den förre vd:n tillbaka: "Sahlström försöker rädda sitt eget skinn."

Miljardprojektet i Haparanda blev aldrig av. Nu skyller höjdarna på varandra.

Miljardprojektet i Haparanda blev aldrig av. Nu skyller höjdarna på varandra.

Foto: Wester+Elsner/Avalanche capital

Haparanda2019-10-24 17:30

Björn Sahlström, Concents nuvarande vd, har lämnat in en stämningsansökan mot tidigare beslutsfattare och revisorer i bolaget. Det är följden av en lång granskning av bolagets historia som har starka kopplingar till Barents center.

I onsdagens Uppdrag granskning gick han och bolagsjuristen Viktor Isero till attack mot inte minst Mikael Fahlander. De menar att Barents center mer eller mindre var ett sätt för bolaget att få in pengar från investerare för att sedan skicka vidare pengar till Fahlanders andra bolag.

Fahlander har slagit tillbaka, precis som projektledaren och tidigare styrelseledamoten David Lehto. Nu svarar tidigare vd:n Runar Söderholm som också blivit stämd.

Han säger att Fahlander inte skodde sig på projektet och menar att styrelsen agerade affärsmässigt riktigt.

Stämningen ser han som ett desperat försök att få ut försäkringspengar.

– Det här handlar om att Björn Sahlström någon gång långt tillbaka, när han investerade i RCC, tagit med sig en del vänner och bekanta i investeringsprojektet. Nu har han varit pressad av dem under ett antal år, för de undrar var deras pengar tog vägen. Nu är han tvungen att vara cowboy och då kommer stämningarna.

Söderholm menar tvärtom att det nu är Sahlström som plundrar och tömmer bolaget.

Vem som har rätt eller fel ska domstol försöka avgöra. Nu går det bara att konstatera att flera sidor skyller på varandra i efterdyningarna av Barents center-fiaskot.

Norrbottens Media har sökt Björn Sahlström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!