I dag har Kuriren skrivit om totalt fyra restauranger/krogar som får kritik för sin hygien.

LÄS MER: Hemlig inspektion avslöjade McDonalds brister

LÄS MER: Krogsnusk måste åtgärdas

LÄS MER: Smuts och fett i grönsakskyl

I samband med en oanmäld inspektion vid restaurangen Sibylla på Storheden i Luleå gjordes en rengöringskontroll av redskap. En kniv visade ett ej godkänt värde när den kontrollerades med en ATP-svabb. Efter att kniven diskats på nytt blev värdet bra.

Vid inspektionen upptäcktes också att tre sopskyfflar och sopborstar som stod i anslutning till beredningsrummet var ingrodda i smuts.

En monteringsbänk med öppen kylförvaring visade att olika röror hade en för hög temperatur och att det fanns en stor risk att kvaliteten på rörorna försämrats eftersom de förvarats så varmt. I en utdragbar kyllåda förvarades också färdigstekt bacon som visade sig ha en temperatur på +22 grader – vilket indikerar på att kyllådan inte fungerade.

Vid kontrollen noterades också att golven på en del ställen var i behov av rengöring. Enligt ansvarig på plats skulle dessa bytas ut eftersom materialet visat sig vara svårt att rengöra.

Bristerna kommer att följas upp och har inte restaurangen vidtagit åtgärder kan beslut om föreläggande och/eller förbud komma från miljö- och byggnadsnämnden.