För knappt fyra år sedan blev det officiellt att Munksund-Skuthamns SK (MSSK) överförde sitt SDHL-lag (dåvarande riksserien) till Luleå Hockey.

Anledningen var att MSSK bedömde att man inte kunde göra en fortsatt satsning på elitnivå.

Trots att elitverksamheten flyttade under Luleå Hockeys organisation har man sedan dess haft ett gemensamt lag under namnet Luleå Hockey/MSSK.

Artikelbild

| Fredrik Glader,menar att man skulle ha vunnit under ordinarie tid mot AIK.

Men efter att elitverksamheten flyttade har sponsringen från Piteå kommuns sida uteblivit.

LÄS MER: Piteås kommunalråd förvånad över kritiken

Samtidigt var Piteå matchvärd i SHL-matchen mellan Skellefteå och Djurgården.

– Ända från början har vi sett det här som ett Luleå/Piteåprojekt att bygga dam- och tjejhockeyn i Norrbotten. Vi tycker det är tråkigt att Piteå inte velat vara med, samtidigt vet vi inte vilka avvägningar Piteå kommun gör. Men vi vill verkligen att Piteå ska vara med för det är viktigt för oss. Vi har väldigt många supportrar i Piteå som är nära oss och många av våra viktigaste partners finns också i Piteå, säger Luleå Hockeys vd Stefan Enbom.

Fredrik Glader är sportchef och tränare i Luleå Hockey/MSSK och han var även tränare de två sista säsongerna då verksamheten var placerad i Piteå.

– Att de sponsrar Skellefteå har jag kanske ingen större åsikt kring, däremot tycker jag att det är tråkigt att Piteå inte är med på resan som vi gör tillsammans med MSSK. Vi får inte glömma bort att det är MSSK och alla dess fantastiska individer som dragit verksamheten runt med Ronny Stenberg, Roland Backlund och Stefan Bäckström i spetsen. De har gjort ett fantastiskt heroiskt jobb att vi kan ha damhockey i länet, säger han och fortsätter:

– Sedan tycker jag att det är tråkigt att Piteå kommun överhuvudtaget inte vill vara med och skapa förutsättningar för dam- och tjejspelare. MSSK har en fantastisk fin flickverksamhet och vi försöker göra så att den kan få vara kvar.

LÄS MER: Piteå Kommun svarar: "Det här är inte sponsring"

Övertagandet har också sportsligt blivit en succé då Luleå/MSSK har tagit två SM-guld – och laget tippas försvara SM-guldet i vår.

– Vi har inte haft något officiellt arrangemang med Piteå kommun efter gulden, absolut inte. Varken för laget eller för Rebecca Stenberg, Nathalie Lidman och Lisa Berglund som har och gjort mycket för Piteå. Däremot har företag velat engagera sig och hylla oss i Piteå.

Vad tänker du kring det?

– Jag kan tycka att det är märkligt då du läser namnet Luleå Hockey/MSSK. Vi är väldigt stolta och noggranna med att vi har samarbetet. Hela verksamheten har sin grund i Piteå, så det är klart att det är otroligt sorgligt.

Efter övertagandet har Luleå Hockey valt att förlägga ett antal SDHL-matcher i Piteå där Luleå Hockey tar alla kostnader och intäkterna går till MSSK:s verksamhet.

– Nu i slutet av januari har vi två matcher i Piteå, säger Fredrik Glader.