- Ta intervjuerna redan nu. Jag ska vara grym om fyra år och vid OS 2016 ska jag vinna guld, säger Viktor som tog matchen som en förövning inför SM i Arboga om två veckor.

Viktor Pääjärvi, Kiruna Sportklubb, är en av länets stora brottningslöften. Och just storleken är ett av hans aber. Det finns inte så många i länet som kan bjuda på riktiga matcher i 120-kilosklassen.

Tredje guldet
Råneåbrottaren Johan Karlsson är en av dem, men även han är tio kilo lättare.

Artikelbild

VINNARKASTET. Viktor Pääjärvis smidjebälte på Adam Palo, Råneå BK, som avgjorde den tyngsta seniorklassen i Norrländska Mästerskapen.

- Vi är kompisar, men det finns inget värre än att förlora mot honom, säger Viktor med ett leende och hoppades på en extramatch mot just honom.

Nu blev det inget av detta utan Viktor fick nöja sig med matchen mot Adam Palo. En motståndare han mött fem gånger och aldrig förlorat mot, trots att någon match varit jämn. Så blev inte fallet i söndags. Viktor som brottats i seniorklassen i fem år vann tredje guldet i Norrländska Mästerskapen.

Operererat knät
Egentligen skulle han inte ställt upp i detta mästerskap eftersom han ganska nyligen opererade menisken. Nu blev det en förövning inför det stundande SM:et.

- Om inte SM gått snart hade jag siktat på nästa säsong, säger Viktor.

SM i Arboga blir hans sista tävling i år. Sedan blir det gymmet för hela slanten, där han ska bygga på muskler.

"För hela slanten" är kanske också en sanning med modifikation.

Han studerar i Gällivare och har dessutom ett par extrajobb på 20 timmar i veckan hemma i Kiruna.

Därför har han bara kunnat träna maximalt tre brottningspass i veckan plus gymträning. Det räcker inte med tanke på hans mer långsiktiga satsning.

- Den kräver riktigt hårt jobb och mycket träning. Men jag räknar med att få mer tid framöver, säger Viktor.

Från tävlingen som var det sjätte Norrländska mästerskapet i Kiruna kan också nämnas att BK Snar vann klubbkampen före Råneå BK och Luleå BK.

Harry Hallstenssons hederspris gick till Janne Kauppinen, BK Snar.