Svensken ligger sjua inför lördagens fria program.

Majorov fick 74,29 poäng vilket också är lika med personligt rekord. Hans tidigare personbästa var 68,33 från EM förra året.

Annars blev förberedelserna inför EM inte alls vad Majorov hade hoppats på. Hans bagage, med båda skridskoparen, fastnade i München och han missade därför träningstillfällen i Zagreb - något som dock inte verkade störa honom.

Extra fokus

De inledande kombinationerna satt också utan problem, 21-åringens trippel axel var utmärkt och när Majorov var klar var det som trea med sex åkare kvar. Det blev till slut en sjunde plats, två placeringar bättre än vid förra årets EM.

Tävlingen leds av fransmannen Florent Amodio (89,92 poäng), närmast före Javier Fernandez, Spanien (88,80). Flerfaldige mästaren Biran Joubert är först trea med 83,93 poäng.

Senare på torsdagen meddelades det att ryske OS-guldmedaljören Jevgenij Plusjenko, som låg drygt en halv poäng före Majorov, lämnar EM på grund av en gammal ryggskada som förvärrats.

Dags för damerna

På lördag avgörs det fria programmet. En placering bland de topp-10 skulle inte bara vara en framgång för Majorov utan också svensk konståkning som då får skicka två åkare till nästa års EM. 21-åringen siktar också på att göra en kvadrupel toeloop i friåkningen. De allra bästa har dock inkluderat två sådana i sina fria program, vilket naturligtvis ger ett rejält poängförsprång. Redan på fredag är det dock dags för systrarna Viktoria och Joshi Helgesson när damernas korta program avgörs.