Det var en het uppgörelse redan från start, men i minut 79 eskalerade det totalt.

Två spelare började bråka på planen när plötsligt en man ur publiken sprang in och började slåss.

– Det var känslor på och utanför planen. Det ska inte få hända, det är skandal, säger Nybyns spelande tränare Robert Karlsson och fortsätter:

– Det var en utvisning i början av andra halvlek efter ett gruff och vi tappade en spelare och Älvsbyn fick en varning. Det var inget mer med det just då, men i slutet av matchen rök två andra killar ihop. Båda blev utvisade och i den situationen sprang det in en åskådare och hoppade på Nybyn-spelaren i ryggen samtidigt som det var väg in en äldre karl som skulle svinga vilt. Det vart kalabalik.

Domaren Tommy Mattsson bröt matchen för en stund. Men den återupptogs senare när känslorna svalnat.

– Man har ju sett allsvenska matcher där åskådare har sprungit in. Jag tänker på den där "Terror-Tommy" i Djurgården på 90-talet som överföll domaren. Som jag förstått så är det inte omöjligt att blåsa av matchen i ett sånt läge för det kan bli väldigt otrevliga skador, säger Robert Karlsson.

Han fördömer händelsen helt och är glad att ingen kom till skada.

–  Spelaren hade ryggen emot, men det är ingenting som vi accepterar. Det får aldrig bli okej eller slentrian. Det tre senaste derbymatcherna mellan Nybyn och Älvsbyn har varit ganska hårda med flera utvisningar. Det är spelare från båda lagen som inte klarar av att hantera anspänningen.

– Man har ju inga problem med varandra när vi inte spelar fotboll, man är ju kompisar. Men det är vissa individer som inte klarar av när det blir för hett.

Vad händer nu?

– Det kommer väl bli avstängningar på flera spelare, men vad som händer med supportern har jag ingen aning om, säger Karlsson som är uppgiven:

– Det får en himla bitter eftersmak på hela tillställningen. Det är inte det här det ska handla om. Man kan spela fysiskt, men det ska alltid vara schysst. Det ska inte vara slagsmål, skallningar eller nersparkningar. Det hör inte hemma. En hård tackling kan man ta för det är bara att borsta av och spelare vidare, men det här är inte okej.

Karlsson samlade sitt lag efteråt och kommer inte släppa det som hände i första taget.

– Vi snackade om det i omklädningsrummet efter matchen och kommer att ha ett möte på nästa träning där vi luftar vad vi tycker inom laget. Jag har pratat med några spelare i Älvsbyn och vi är ganska överens om vad som hände. Det får inte bli så här – det är dåligt pr för båda klubbarna.

Lagen möts igen i slutet av säsongen och då vill Karlsson se fotboll, inte slagsmål.

– Jag hoppas det ska gå bra då, säger han.

Resultatet då?

Älvsbyn vann med 7–1.

Mest läst just nu:

Här brinner K-märkta byggnaderna i Luleå ned!

Skandalscener i derbyt – åskådare stormade planen

5 frågor: Vad får man göra som hyresgäst?

Insatsstyrkan slog till på Hertsön i Luleå

Nu storvinst till Norrbotten

F21:s svar efter våldtäktsmisstankarna