Det var inte de bästa förutsättningarna med allt regn som föll under de första två kvalomgångarna, men till det tredje kvalet samt till finalerna hade regnet dock dragit förbi. I herrklassen tog Jörgen Stenberg från Piteå men tävlandes för Tjörns Motorförening, en suverän seger i finalen. Han tog ledningen på det andra varvet av totalt fem, och körde ohotad in över mållinjen.

- Med tanke på allt regnande så var det svåra förhållanden, men jag lyckades bemästra det bäst. Hela dagen gick kanon jag vann samtliga kvalheat, och jag tar med mig en positiv känsla in i den avslutande finaltävlingen.

Andersson bäste junior
I juniorklassen tog Oskar Andersson från Bilklubben Dundret sin andra seger i
cupen. Med en imponerande körning i finalen gav han aldrig sina motståndare skuggan av en chans.

- Jag fick en stor lucka redan på första varvet, och kunde sedan köra kontrollerat på de resterande varven.

Efter segrarna i de två första deltävlingarna, såg han framemot den avgörande finalen i Luleå.

- Det kommer att bli något helt annat, banan där är backigare. Men jag har provkört den, och jag tror den kommer att passa mig bra.

Hemmatvåa
I damklassen blev det västerbottnisk seger genom Jennika Jennerfors från Robertsfors, tvåa blev hemmaföraren Camilla Lindfors som hade imponerat i kvalet med två segrar. Men hon fick se sig knappt besegrad i finalen.

- Det var roligt att få tävla på hemmaplan, jag ville verkligen vinna och jag gav verkligen allt. Jennika tog starten och sen var det svårt att ta sig förbi, för det var slirigt värre på banan, säger Camilla Lindfors.