Göran Ahlström, NMS Boden, behövde en seger.

Efter debaclet i Vännäs, där han fick problem med bilen, hade den dåvarande ledaren i förbundsmästerskapet förpassats till tredje plats.

Och den avslutande tävlingen i Luleå kunde inte ha gått bättre för 54-åringen.

Artikelbild

| Göran Ahlström.

Totalsegrare
Han tog hem segern i alla tre heat i Näverbergssprinten - och fixade till slut totalsegern i ÖNBF-cupen.

- Det var riktigt skönt. Jag var riktigt nervös inför tävlingen, men det var mycket roligt att tävla i dag, säger Ahlström, som redan efter andra heatet visste att han hade tagit hem totalsegern.

- Jag fick inte reda på det direkt efter målgång. Alla hade inte kört färdigt när de berättade att jag var snabbast igen, så jag ville inte ta något i förskott. Men sen var det ren glädje.

Den enda som hotade honom i tävlingen var klubbkompisen Lars-Åke Olander.

- Lars-Åke Olander och några till är jättebra. Det är svårt att ta en seger i den här klassen, det är så många bilar som är här och kör, säger bodensaren.

Uppladdningen inför avgörandet i förbundsmästerskapet har inte varit optimalt.

Voltat med bilen
De senaste veckorna har varit problemfyllda - hans Volvo 244 har fått ta emot mycket stryk.

- Jag har haft otur. Jag har voltat med bilen bland annat. Senast (i deltävlingen som avgjordes i Vännäs) hoppade några tändkablar ur och det har varit lite småproblem.

- För bara tre veckor sedan voltade den här bilen då vi hade uppvisning på Boden Arena, så vi har varit tvungna att skruva ganska mycket. Man har blivit rätt trött (skratt), säger Ahlström.

Men det hindrade inte honom från att ta hem karriärens största seger.

- Det måste jag säga att det är. I och för sig har jag slagit Kenny Bräck en gång i Nyköping, men då vann jag inte. Så då är det här större, säger han.

I klassen K8 för historiska bilar blev det seger för Leif Jonsson, Sikfors SK,
i Näverbergssprinten och även en totalseger. Andreas Pettersson, Piteå MS, vann ÖNBF-cupen totalt i klassen K6: RC 2.400.