Sedan 1997 har Medieakademin genomfört en årlig förtroendebarometer. Mätningen har i år utförts av TNS Sifo och omfattade intervjuer med 1.200 personer som är äldre än 15 år.

Bland parametrarna som mättes fanns allt från vilka politiska partier som hade högst förtroende av de tillfrågade (Moderaterna hade högst förtroende) till vilka företag och institutioner som tappat mest i förtroende (Volkswagen och facket låg risigt till).

Man har också mätt förtroendet hos olika medier och där kommer så klart ditt lokala mediehus in i bilden. När dessa mätningar görs brukar public service i form av Sveriges Television och Sveriges Radio ligga högt upp, så även denna gång. Det tycker jag är positivt med tanke på att SVT och SR varje år får en rejäl peng för att på uppdrag bevaka hela Sverige på ett adekvat sätt.

Den lokala tidningens förtroende hos de tillfrågade är också stort.

46 procent av de tillfrågade har "mycket stort" eller "ganska stort" förtroende för sin lokaltidning. Fina siffror, men självklart finns det ändå något att jobba på. Vi vill ju alltid vara ännu bättre och för att förtjäna ert förtroende krävs det att vi presterar korrekt, relevant och viktig journalistik.

Något som jag tycker att vi lyckas med – allt som oftast.

Även solen har fläckar och när vi misslyckas ska vi ha lite spö av er läsare. Men hela vår affärsidé bygger ju på att ge er läsare och tittare vad ni vill ha. På ett korrekt, relevant och viktigt sätt.

Därför är jag ju så klart lite extra stolt över att vi sedan ett par år tillbaka har en resurs på redaktionen som enbart arbetar med fördjupande journalistik. Det kan handla om regelrätta grävjobb, men också att på ett snabbt och lite djupare sätt tränga in i aktuella nyhetshändelser. Sedan en tid tillbaka är det Linda Kask som är vår fördjupningsreporter och inom kort kommer ni att få läsa ett genomarbetat och mycket intressant grävjobb i Norrbottens-Kuriren. Ni kan också tipsa Linda om det är något som ni tycker att hon ska sätta tänderna i. Ni når henne via vår växel på 0920-26 29 00 eller via linda.kask@kuriren.com

Era tips är ovärderliga för oss.

Liksom ert förtroende. Vi tackar för de 46 procenten och siktar på att vara över 50 procent vid nästa mätning.

Fredagens mest lästa artiklar på kuriren.nu:

Avslöjar: Nytt varuhus öppnar i Luleå

Film: Se norrskenet som fick fotografenb att börja gråta

Fagervall talar ut om uppbrottet

Jättehunden som blivit lokalkändis

Efter stora utryckningen – en person togs av polisen