Under 2015 rapporterade Kuriren ett par gånger om Restaurang Tallkottens planer på nyöppning. Bland annat spekulerades det i att Hemmagastronomins Simon Laiti var inblandad – kanske som ny krögare under ett nytt koncept. Men nu verkar de planerna ha lagts på is. Mimmo Cicero, hotellchef på Elite Hotel, säger att någon nyöppning under Laitis ledning inte längre föreligger.
– Jaha det, nej, det sprack. Det är inte alls aktuellt längre.
Varför inte?
– Nej, det finns ingen speciell anledning, vi kom bara aldrig vidare med det.
Som det ser ut nu fortsätter Talkotten istället med sin nuvarande verksamhet, som hotellrestaurang med lunch och frukost som huvudverksamhet.
– Vi har öppet för beställning, för lunch och frukost, men inget á la carte på kvällen. Och så länge vi inte har någott bra koncept för det så blir det ingen nyöppning helt enkelt, säger Mimmo Cicero.
Läs mer: Känd krogprofil kan ta över restaurang Tallkotten
Läs mer: Restaurangtäta Luleå blir ännu tätare
Läs mer: Prisbelönt krögare bakom nya tag för Tallkotten
Läs mer: Tallkotten – bakfickan som kastade kläder
Simon Laiti bekräftar att ett samarbete med Tallkotten inte är på tapeten:
– Nä, jag hjälpte dem med lite projektering och sådär i början, men är inte involverad nu. Jag tror att de håller på och klurar lite på koncept fortfarande, men det var länge sen jag prata med Mimmo, så jag vet inte mer än du.
Men det är inte aktuellt att du ska ta över som krögare?
– Nej, min inblanding är över.